NIKADA NE RADITE OVO: Dijagnosticiran mu RAK OKA zbog NEČEGA što mnogi rade NOĆU PRIJE SPAVANJA!

q

Ovo je stvarno šokantno – ovom 40-godišnjem muškaracu je dijagnosticiran rak oka sa konjuktivitisom. Medicinski stručnjaci u mnogim različitim studijam su pokazali da zeleno svjetlo od ekrana mobilnog telefona može biti uzrok smrti ćelija mrežnjače oka i to može utjecati na naš vid. Kada koristimo naše mobilne telefone u mračnoj sobi ili sobi s uvjetima slabog svjetla (dugo), elektronski snop će sijati direktno u oči

Ovaj 40-godišnji muškarac, koji je želio ostati anoniman, otišao je kod doktora kada nije mogao jasno vidjeti. Njegovi albumini su postali crveni zbog ozbiljnih povreda. To je vjerojatno zbog toga što je on uvijek koristio svoj mobilni telefon najmanje 30 minuta u mračnoj sobi pre nego što ode na spavanje.

Ovo je izazvalo ozbiljne probleme s očima – njegov vid je teško oštećen i bilo je nekih znakova raka oka. Pa, pravi problem je da doktori nisu mogli učiniti ništa u ovom slučaju, jer je zamjena retina izuzetno težak posao za sadašnju medicinu. Trebalo bi uvijek biti oprezan, ne koristiti mobilni telefon 24/7, posebno u mračnoj sobi. To može biti zaista opasno.

 

pozivitno.info

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *