DJEVOJKE, trebate biti vrlo OPREZNE: Možete izgubiti pamćenje, kosu i nokte koristeći OVO tokom MENSTRUALNOG CIKLUSA!!

girls-be-very-careful-you-may-lose-memory-hair-nails-using

Evo kako priča ide – jedan dan, ova djevojka je otišla u kupatilo i primjetila da je počela da gubi kosu i nokte. Kada su je doktori pregledali, rekli su joj da je to dobro poznati toksični šok, što je uzrokovano rijetkom bakterijskom bolesti, koja je rezultat korištenja tampona.

Kosa, nokti i koža joj je počela da opada. To je razlog zašto su doktori morali da je stave u induciranu komu, da bi mogla preživjeti medicinski tretman. Medicinski stručnjaci su je probudili nakon 8 dana, ali ona se nije sjećala ničega. Ona nije mogla prepoznati ni njene 3 male kćeri. A najgora stvar je da nije znala ko je ona.

Ova djevojka je bila u jako lošem stanju. Njen mozak nije funkcionisao kako treba, tako da nije mogla da završi rečenicu. I jedva je hoda. Morala je da sve iznova uči – nazad od samog početka. Njen oporavak je bio dug i bolan – to je trajalo više od 2 godine.

Medicinski stručnjaci upozoravaju sve žene širom svijeta da tamponi mogu biti izuzetno opasni, ukoliko se ne koriste pravilno. Oni također kažu da bi sve žene trebale promijeniti tampon nakon 8 sati (max), jer su ljudska krv, i toplo i vlažno okruženje savršeni za razvoj štetnih bakterija.

Ovo je prava životna priča, što znači da se to može dogoditi bilo kojoj od vas. Budite oprezne!

 

pozivitno.info

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *